Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Je hebt je CV en motivatie geschreven en via de site gesolliciteerd naar onze gratis opleiding voor buschauffeur. Je krijgt een ontvangstbevestiging per mail. En dan?

  1. Wij krijgen jouw sollicitatie direct binnen, maar we hebben de tijd nodig om jouw CV, jouw motivatie en de vereisten te beoordelen. Dit proces duurt ongeveer 10 werkdagen. Als wij denken dat jij de geschikte kandidaat bent, krijg je een positief bericht terug van ons. Maar het gebeurt ook dat we mensen moeten teleurstellen en een negatief advies geven om deze opleiding te volgen.

  2. Geschikt? Dan nemen wij contact met je op en stellen we je diverse vragen. Gewoon per telefoon. Als we denken dat je inderdaad geschikt bent, plannen we een eerste kennismakingsgesprek in. Dat kan op het hoofdkantoor in Purmerend of via skype. Tijdens dit gesprek wordt uitgebreid het opleidingsplan besproken en nemen wij jouw CV en een vragenlijst door.

  3. Na een positief kennismakingsgesprek volgt er een tweede gesprek op de vestiging bij jou in de buurt met één van onze intercedenten. Tijdens dit gesprek bespreken we het werk, onze opdrachtgevers en de baangarantie.

  4. Na het tweede gesprek volgt er een evaluatie, hierin wordt bepaald of je daadwerkelijk kunt starten met de opleiding. Er worden afspraken met jou gemaakt omtrent het aanvragen van een VOG, de Medische Keuring en zal er een rijtest aangevraagd worden.

  5. Bij de rijtest wordt door een rij-instructeur beoordeeld hoe hoeveel uur rijlessen je nodig hebt. Wanneer er uit de rijtest blijkt dat je binnen de norm (28 uur) valt, bieden wij je een opleidingscontract met baangarantie aan.

  6. Heb je de opleiding afgerond en zijn contracten getekend? Dan kan je direct aan de slag!

Dit sollicitatie- en selectietraject duurt ongeveer 6 weken. Je kunt hopelijk snel starten met je opleiding en daarna aan de slag. We informeren je graag over het opleidingstraject en de baangarantie, dus lees snel verder!

Meer weten?
Inger Neering Opleidingscoördinator Vestiging: Work Academie
Solliciteer nu naar jouw opleidingsplaats!
Sollicitatie- en selectieproces
GRATIS CHAUFFEUR WORDEN IN 6 STAPPEN!