Veelgestelde vragen... en de antwoorden!

Heb je alle informatie over onze gratis opleiding gelezen, maar heb je nog steeds vragen? Hieronder vind je de antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de gratis chauffeursopleidingen. Mocht jouw vraag in de lijst ontbreken, dan kun je deze vraag stellen door te bellen naar Work Academie, ons opleidingsinstituut, 0299-410016 of een mail te sturen aan info@workacademie.nl en je krijgt antwoord op jouw vraag.


Wat verdien je als buschauffeur?

Dat hangt onder andere af van het aantal jaren ervaring dat een chauffeur heeft, het type werk, mate van onregelmatigheid en onder welke CAO hij/zij werkt. Het salaris van een buschauffeur ligt tussen de € 1.600,- en € 2.800,- bruto per maand, bij een fulltime dienstverband.

Wat kost een opleiding tot chauffeur?
Daar is niet een vaste prijs voor. Elke rijschool stelt zijn eigen tarieven vast, maar een opleiding voor het D-rijbewijs kost ongeveer € 5.600,- (incl. btw). 

Kan ik me ook laten omscholen?
Wanneer je het D-rijbewijs hebt, kun je wat sneller je C of CE-rijbewijs halen en daarmee kan je op de vrachtwagen. Die opleiding kan je gratis volgen via Worktrans.

Hoe lang moet ik werken of bij een opdrachtgever aan het werk te gaan?
Wij bieden je een contract aan voor 4.700 uur, waarbij je dus minimaal 1.500 uur per jaar werkt.

Waar ga ik werken?
In overleg met jou en onze intercedenten word jij geplaatst bij één van onze opdrachtgevers. Zou je ook ander chauffeurswerk willen doen bij andere opdrachtgevers? Dan bespreken we de mogelijkheden.

Kan het zijn dat ik werk moet doen dat me niet bevalt of dat ik vanuit mijn woonplaats eerst 200km moet rijden voordat ik aan het werk kan?
Dat gebeurt doorgaans niet. Wij zoeken werk dat bij jouw wensen past en bij voorkeur dichtbij jouw woonplaats is. Maar het kan ook gebeuren dat je iets langer moet rijden (van 50 tot maximaal 100 km) voordat je in de bus zit.

Als ik niet slaag voor de opleiding, wat dan?
Wanneer je niet slaagt voor het examen, kan je nog een herkansing doen. Maar het kan gebeuren dat je, door welke omstandigheden dan ook, de opleiding niet kunt afronden en dus niet als chauffeur aan de slag kunt. In dat geval treffen wij een terugbetalingsregeling met jou.

Is gratis ook echt 100% gratis?
Je betaalt niets aan de opleiding. Ook niet als je na de opleiding aan de slag gaat. De kosten voor opleiding en begeleiding bij jouw opdrachtgever betalen wij. De kosten voor je Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), de medische keuring en de digitale bestuurderskaart dien je wel zelf te betalen. De totale kosten voor deze drie zaken zijn ongeveer 250 euro.

Krijg ik betaald tijdens de uren van mijn opleiding?
Nee. Wij betalen jouw opleiding en de uren die je daarvoor volgt, krijg je niet betaald. Als je naast je opleidingsuren voor ons werkt, krijg je daarvoor uiteraard wel betaald.

Heb je nog meer vragen? Schroom je niet om ons te bellen of te mailen! Of weet je alles wat je weten wilt? Klik dan hier en solliciteer dan nu naar jouw opleidingsplaats! Succes, we zien jouw reactie graag tegemoet!