De werkzaamheden van een buschauffeur

Openbaar vervoer – Touringcar – Evenementen – Treinstremmingen

Chauffeurswerk

Uitleg opleiding

Baangarantie

Selectietraject

Solliciteren

Vragen

Wat houdt het werk in?

Buschauffeur worden/zijn is een vak apart
Voor de meeste mensen is het een hobby en/of een lifestyle. Als chauffeur zit je niet van 9 tot 5 op het kantoor. Het werk is zeer flexibel en geen dag is hetzelfde. Als chauffeur bij Workbus heb je de mogelijkheid om voor verschillende opdrachtgevers te rijden. Wij luisteren naar jouw wensen en samen met jou kiezen we een functie waar je echt gelukkig van wordt. Als opleidingskandidaat zal je veel ervaring opdoen in het openbaar en touringcarvervoer. Je gaat met divers materieel rijden, waardoor jij jezelf kan ontwikkelen tot een allround buschauffeur.

 

Bezit jij onze kernwaarden?

Als buschauffeur van Workbus weet je van te voren niet altijd waar je die dag terecht zult komen. Je zult onze kernwaarden vakmanschap, representativiteit en een hoog kennis- en serviceniveau uitdragen. Jij zorgt voor een prettige en veilige reis voor onze passagiers. Je kan voor diverse werkzaamheden ingeplant worden; openbaar vervoer, rondreizen, nationale dagtochten, schoolvervoer en pendelvervoer tijdens landelijke evenementen en treinstremmingen.

Juiste rijtechnieken

Als beroepschauffeur beschik je over de juiste rijtechnieken en weet je het nieuwe rijden goed toe te passen. Je dient altijd op een juiste manier te reageren op elke verkeerssituatie die zich kan voordoen. Ga uitgerust de weg op en het gebruik van alcohol en whatsappen in het verkeer is uit den boze. Daarnaast ben je op de hoogte van alle verkeerswetten en regelgeving.

OPENBAAR VERVOER

Als OV chauffeur oefen je een zelfstandige en dienstverlenende functie uit. Veiligheid staat hierbij voorop. Naast klantvriendelijkheid, kun je omgaan met een diversiteit aan reizigers en geef je proactief reisadvies. Je werkt wisselende diensten en routes volgens een dienstrooster. Je staat dagelijks nauw in contact met de planning en verkeersleiding van het vervoersbedrijf.

TOURINGCAR

Internationale lijndiensten worden steeds vaker gebruikt door forenzen en vakantiegangers. Als touringcarchauffeur zal je worden ingezet op diverse lijnen waaronder steden zoals Berlijn, Luxemburg, Parijs en Brussel. Zelfs ritten naar Londen zitten bij de mogelijkheden. Houd er dus rekening mee dat je meerdere dagen van huis kan zijn. Wij hebben bovendien ook veel landelijk touringcarwerk.

EVENEMENTENCHAUFFEUR

Als evenementenchauffeur ben jij verantwoordelijk voor het halen en brengen van bezoekers naar het evenemententerrein. Je wordt goed geïnformeerd over de route, aanspreekpunten en de ritopdracht. Bij de stalling haal je de bus op en vertrekt samen met collega chauffeurs naar het aangegeven startpunt. Na afloop van het evenement, rijd je terug naar de stalling. Daar wordt de bus schoongemaakt en afgetankt.

TREINSTREMMINGEN

Als treinstremming chauffeur vang je de reizigers op die, door uitval of andere werkzaamheden aan het spoor, niet verder kunnen reizen met de trein. Je rijdt op meerdere (trein)stations via een aangegeven schema.

Evenementenchauffeur

Wil jij weten hoe een dag van een evenementenchauffeur eruit ziet?
Bekijk dan deze video.