Welke opleiding kan ik volgen om buschauffeur te worden?

26 augustus 2021

Workbus Uitzendbureau

Werken in het personenvervoer: het is enorm veelzijdig. Jij bent verantwoordelijk voor het vervoeren van personen van A naar B. Heb jij ambities om buschauffeur te worden? Laat die kans dan niet schieten en kies voor een opleiding. Wij vertellen je in dit artikel hoe jij jezelf kunt opleiden tot een volwaardig buschauffeur!

Hoe ziet het werk van een buschauffeur eruit?

De werkzaamheden van een buschauffeur kunnen vrij divers zijn. Werken als chauffeur in het openbaar vervoer, in de evenementenbranche, op een touringcar of op treinstremmingen is bijvoorbeeld mogelijk. Hierin is het verschil vooral welke mensen je gaat vervoeren. Of het nu kinderen zijn voor een schoolreisje of studenten in het openbaar vervoer: het is allemaal mogelijk. In het personenvervoer kom je op veel plekken en dat maakt het werk ontzettend leuk.

Maar opgeleid worden tot een volwaardig buschauffeur, hoe doe je dat? Workbus Uitzendbureau biedt jou de mogelijkheid om een gratis opleidingstraject te volgen, waarin je wordt klaargestoomd voor dit mooie vak. Echt gratis? Ja, echt gratis.

Wat leer je tijdens onze gratis opleiding?

Bij ons gratis opleidingstraject gaan wij je opleiden tot een ervaren buschauffeur. Je leert niet alleen het rijden zelf, ook leer je meer over de wet- en regelgeving en bijvoorbeeld de manier van communiceren. Tijdens de opleiding zal Je een kijkje in verschillende keukens nemen van de personenvervoer branche, waardoor je gaat ontdekken wat je wel en niet leuk vindt. Aan de hand van theorie en praktijk examens laat jij zien dat jij geschikt bent voor dit mooie vak. Haal je alle examens? Top, want dan ben je klaar om de weg op te gaan! je hoeft niet zelf te solliciteren, want via Workbus Uitzendbureau kun je bij één of meerdere opdrachtgevers aan de slag. Wij zoeken de juiste opdrachtgever voor jou, zodat je met veel plezier naar je werk gaat.

Waar moet ik aan voldoen voor de gratis opleiding buschauffeur?

Om toegelaten te kunnen worden tot ons gratis opleidingstraject, zijn er een aantal eisen waar je aan moet voldoen. Zo ben je in het bezit van een B-rijbewijs en beschik je over een auto of motor. Ook heb je minimaal een MBO2 diploma nodig en heb je geen loonbeslag. Je hebt een flexibele instelling en beschikt over goede sociale vaardigheden. Ook dien je in staat te zijn om zelf een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen (VOG). Om een beter beeld te krijgen over wie jij bent en of we een goede match zijn, voeren we eerst een gesprek om te kijken of alles aan de verwachtingen voldoet. Zijn we beiden enthousiast? Dan kan het opleidingstraject gaan beginnen!

Wil je meer weten over ons gratis opleidingstraject? Kijk hier voor alle informatie of ga naar onze andere website gratisbuschauffeurworden.nl.

Gerelateerde berichten

CAO veranderingen voor uitzendkrachten (NBBU)

CAO veranderingen voor uitzendkrachten (NBBU)

Het is natuurlijk altijd fijn als er een paar CAO veranderingen plaatsvinden waar uitzendkrachten voordeel mee kunnen behalen. Dat is nu gebeurd, want vanaf januari 2022 gaat er voor uitzendkrachten het een en ander veranderen. Benieuwd naar deze CAO veranderingen...

Lees meer